Потребно:
- 5 шницли од свинско каре
- Сенф
- Брашно
- 200мл кисела павлака
- Кромид
- Сол
- Бибер
- Мешан сув зачин
Подготовка: Шницлите малку се истолчуваат, а потоа се посолуваат и во нив се втрива сенф. Во загреана тава се печат од двете страна по 2-3 минути. Потоа шницлите се вадат, а во загреаното масло се става кромидот крупно исечкан да се пропржи. Потоа пак се враќа месото во тавчето. Павлаката малку се разматува со една лажица снеф и една лажица брашно. Месото се полева со тоа и се додава малку вода. Се зачинува по вкус. Се остава се заедно да се крчка на оган околу 10 минути, а потоа се сервира со прилог компир, боранија или по сопствен избор.