РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Тестенини со мелено месо готови за 10 минути

Меленото месо најдобро оди со сос и тестенини, а ова јадење ќе биде готово за миг.

Потребно:

  • 200 г пачери тестенини
  • 250 г свежо мешано мелено месо
  • 1 кромид
  • 3 домати
  • 4 печурки шампињони
  • 1 лажица сончогледово масло
  • 2 лажици павлака
  • 80 г моцарела
  • Зачини по вкус

Подготовка: Ситно исечкајте го кромидот и загрејте го сончогледовото масло во тава. Лесно пропржете го кромидот. Додадете го меленото месо, зачинете по вкус и динствувајте додека не порумени. Во меѓувреме, сварете ги тестенините во солена врела вода според упатствата на производителот. Исечете ги доматите и печурките на помали коцки и измешајте ги со месото. Динствувајте уште неколку минути додека зеленчукот не омекне. Потоа додадете ја павлаката, промешајте и динстајте кратко за да се згусне сосот. Додадете ги исцедените тестенини директно во сосот, мешајќи нежно за да се премачка сè. Потоа наросете со рендана моцарела и оставете ги покриени една или две минути за да се стопи сирењето. Сервирајте веднаш. Добар апетит!