Потребно:
- 150 гр компири
- 200 гр филети риба по избор
- 100 гр грашок
- 1/2 тиквичка
- 50 гр пченка
- 1 јајце
- 2-3 лажици гриз
- 1 лажица сок од лимон
- 1 лажичка лук во прав
- 1 лажичка кромид во прав
Подготовка: Тиквичата и компирите изрендајте ги, па гответе ги на пареа заедно со филетите риба, грашокот и пченката. Зеленчукот и рибата ставете ги во некој сад, па додадете ги јајцето, сокот од лимон, сол, црн пипер и лукот и кромидот во прав. Добро соединете ги состојките и потоа додадете гриз. Измешајте ја смесата за уштипци, па со лажица вадете и ставајте во тавче во кое сте загреале малку масло. Пржете ги уштипците од двете страни. Добатр апетит!