Потребно:
- 450 гр мелено месо
- 1 главица зелка
- 1/2 л сок од домати
- 280 гр компири
- 250 гр моркови
- 75 гр целер
- 1 кромид
- Сол
- Црн пипер
Подготовка: Во тенџере, на малку масло издинствувајте го меленото месо и ситно исечканиот кромид. Кога месото ќе зарумени, додадете ги компирите, морковите и целерот исечкани на помали парчиња. Зелката исечкајте ја на ленти и додадете ја во тенџерето со останатите состојки. Прелијте со топла вода (околу 1/2 л) и сок од домати. Додадете сол и бибер. Динствувајте го варивото на тивок оган околу еден час, или додека зеленчукот и компирот не омекнат, а потоа послужете го јадењето топло. Добар апетит!