Потребно:
- 350-400 гр листови за лазањи
- 400 гр шунка
- 300 гр гауда
- 200 гр пармезан
- 700 мл млеко
- 5 лажици брашно
- Сол
- Црн пипер
- Сув зачин
Подготовка: Разматете го брашното да нема грутчиња, додадете сол, сув зачин и црн пипер. Ставете на тивок оган и измешајте со жица за матење. Кога ќе зоврие, промешајте 150 гр пармезан. Огноотпорниот сад подмачкајте го со масло, ставете ред листови лазањи, бешамел, шунка и рендана гауда. Повторно ставете редот листови, состојки и така додека не ги потрошите состојките. На горната кора премачкајте го остатокот од бешамелот и посипете со малку сирење и преостанатиот пармезан. Се пече околу 20 минути во загреана рерна на 200 °C. Добар апетит!