Што времето кога детето си легнува да спие говори за родителите

Прочитајте забавни претпоставки за тоа што времето кога вашето дете оди да спие, говори за вас како родител.

Некои родители строго внимаваат на часот и нивните деца мораат да бидат во кревет во точно одредено време. Од друга страна, има родители кои воопшто не се замраат со распоредот на спиење.

Што функционира за едно семејство, не значи дека функционира и за друго, а со оглед дека е на родителите да одлучат во кое време нивните деца ќе си легнуваат да спијат и е врзано со нивниот животен стил, не постои “погрешно“ време за легнување во кревет.

Секако, за осуда нема место, но секогаш може да се направат некои претпоставки, повеќе поради забава. Прочитајте што времето кога си легнува детето, зборува за вас:

  • Ако детето легнува да спие во 18 часот или порано

Вие веројатно сте најпрецизниот вид на родител. Некои би ве нарекле поинаку, но всушност ви завидуваат. Кога ќе кажете ручекот ќе биде во 14:15, вие навистина мислите 14:15. Веројатно имате добра заштеда, со оглед дека секогаш се доброо планирате и организирате. Вие немате проблеми да ја изгледате омилената серија која почнува во 20:00 часот, оти до тогаш вашето дете е во длабок сон, и вие се друго сте направиле. Веројатно повеќето од нас, има што да научат од вас.

  • Ако детето легнува да спие помеѓу 19 и 20 часот

Вие сте оној родител кој брои минути. Исто така, веројатно не се ТВ родител и вашите деца мислат дека јогуртот е сладолед. Вие сте утринска личност и се будите со мирис од каде, а вашите деца никогаш не доцнат на училиште.

  • Ако детето легнува да спие помеѓу 20 и 21 часот

Вие сте од оние роден родител. Пуштате релаксирачка музика кога е време за спиење и можеби се уште доите постаро дете додека го успивате. Не се грижите околу ситни работи. Вашето дете едноставно е природно подготвено за во кревет околу 20:30 часот. Се чинии дека се имате под контрола, но на оној начин, без и малку напор.

  • Ако детето легнува да спие помеѓу 21 и 23 часот

Вие сте либерален родител и вашето семејство често ужива во нарачана храна, оти никој не преголем љубител на готвењето. Вашите деца дури и гледаат серии со вас и кај вас нема она “ не може да јадеш оти е предоцна“. Секое дете ќе посака да преспие во вашиот дом.

  • Ако детето легнува да спие по 23 часот

Кај вас се е спонтано и кај вас се поминува. Не се замарате со работи како време за спиење, оти денес и утре вашето дете ќе заспие околу 23 часот, а задутре можеби веќе околу 21 часот. Дали воопшто е важно?