Потребно:
- 4 јајца
- 200 гр шеќер
- 1 ванилин шеќер
- Рендана кора од лимон
- 150 мл млеко
- 150 мл масло
- 150 мл сок од лимон
- 1/2 кг брашно
- 1 прашок за печиво
- 100 гр чоколадо за готвење
- 2 лажици какао
Подготовка: Обложете го тавчето со хартија за печење и вклучете ја рерната да се загрее до 180 °C. Кремасто изматете ги јајцата со шеќерот. Кога шеќерот ќе се раствори, додадете го маслото, сокот, млекото и нежно измешајте, полека додавајќи го брашното измешано со прашокот за печиво. Смесата поделете ја на два дела. Додадете какао и парчиња чоколадо во едниот дел. Истурете ја светлата смеса во калапот, па потоа онаа со чоколадо и печете околу 30 минути. Добар апетит!