Потребно:
- 3 средни банани (исчекани и смрзнати)
- ½ шолја крем од кокос
- 1-2 лажици јаворов сируп
- 1 лажичка екстракт од ванила
- ½ чаша кокос
- ¼ шолја исечкано чоколадо
Подготовка: Замрзнатите банани ставете ги во блендер и измиксирајте ги. Потоа додете го кремот од кокос, јаворовиот сируп и ванилата и повторно избелендирајте. Додадете го чоколадото и кокосот и уште малку измиксирајте. Десертот, ако сакате малку растопен сладолед, може веднаш да го послужите. Во спротивно, оставете го во замрзнувач 3-6 часа, но сепак пред да уживате во вкусот оставете го малку да се одмрзне. Ако немате крем од кокос, може да користите и обичен крем за колачи.