РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Кремаст сладолед без млеко и јајца што ќе го јадете цела зима

Ова е предлог за малку невообичаен сладолед, но толку е здрав и кремаст што од неговиот вкус ќе барате порција повеќе. Доволно ви е да имате блендер во кој инаку правите смути и малку волја за да научите нешто ново.

Потребно:

  • 3 средни банани (исчекани и смрзнати)
  • ½ шолја крем од кокос
  • 1-2 лажици јаворов сируп
  • 1 лажичка екстракт од ванила
  • ½ чаша кокос
  • ¼ шолја исечкано чоколадо

Подготовка: Замрзнатите банани ставете ги во блендер и измиксирајте ги. Потоа додете го кремот од кокос, јаворовиот сируп и ванилата и повторно избелендирајте. Додадете го чоколадото и кокосот и уште малку измиксирајте. Десертот, ако сакате малку растопен сладолед, може веднаш да го послужите. Во спротивно, оставете го во замрзнувач 3-6 часа, но сепак пред да уживате во вкусот оставете го малку да се одмрзне. Ако немате крем од кокос, може да користите и обичен крем за колачи.