Потребно:
- 2 лажици маслиново масло
- 1 мал кромид, ситно сечкан
- 150 гр печурки преполовени
- 150 гр таљатели
- 2 чешниња лук, ситно сечкани
- 200 гр крем за готвење
- 15 гр пармезан сирење
- 150 гр спанаќ
Подготовка: Прво загрејте го маслото на средна температура и пржете го кромидот и печурките 10 минути или додека не омекнат и малку поруменат. Во меѓувреме, сварете ги тестенините според упатството на пакувањето. Во тавата со печурките додадете го лукот и пржете уште 2 минути. Додадете го кремот за готвење и пармезанот, измешајте да се соедини, па потоа додадете го сечканиот спанаќ. Добро измешајте и оставете го на страна. Тестенините тргнете ги од оган и исцедете ги, оставајќи 25 мл вода. Во кремастиот сос од печурки ставете ги тестенините, ставете ги на оган и пржете ги на тивок оган додека не се исуши спанаќот, околу 5 минути. Додадете доволно вода за да ја добиете саканата густина. Добар апетит!