Потребно:
- 200гр интергрален кус-кус
- 400мл вода
- Две поголеми тиквички
- Пченка шеќерац
- Путер
- Магдонос
Подготовка: Во тенџере загрејте вода и кога ќе зоврие, ставете малку сол и кус-кусот. Мешајте се додека не испари водата, а кога ќе испари тргнете го тенџерето од оган и поклопете го. По пет минути, додадете коцка путер или маслиново масло и вратете го тенџерето на тивок оган уште 2-3 минути. Во тавче на маслиново масло издинствувајте ги тиквичките исечкани на коцки, и кога малку ќе омекнат додадете ја сварената пченка. На крај посолете според желба и додадете го свежиот магдонос, ситно исчекан. По желба може да додадете и малку свежо младо сирење.