
Потребно:
- 4 лажици инстант кафе
- 20 мл млеко
- 3 лажици кондензирано млеко
- 400 мл слатка павлака
За ганашот:
- 2 лажици инстант кафе
- 2 лажици шеќер
- 2 лажици топла вода
Подготовка: Во мал сад измешајте 4 лажици инстант кафе со 20 мл млеко и 3 лажици кондензирано млеко. Добро измешајте за да се раствори кафето и да се добие ароматична основа. Изматете 400 мл шлаг во сад додека не стане цврст. На крај, измешајте сè и истурете го во калап со отстранливи рабови. Оставете го во замрзнувач неколку часа. Во друг сад, растворете 2 лажици инстант кафе и 2 лажици шеќер во 2 лажици топла вода, потоа матете додека не стане пенасто. Прелијте го колачот што сте го извадиле од замрзнувачот, а потоа вратете го на кратко за повторно да се стврдне пред сервирање. Добар апетит!