Потребно:
- 350 гр брашно
- 1/2 лажица сол
- 200 мл топла вода
- 1,5 лажички квасец
- 2 лажици шеќер
- 1 лажица маслиново масло
За белото месо:
- 2,5 лажици крем сирење
- 1/2 лажичка сол
- 1/2 лажичка оцет
- 1 лажичка мелена лута пиперка
- 1 чешне лук
- 1 лажица масло
- 1/4 лажичка црн пипер
- 250 гр бело месо
Подготовка: Во сад измешајте го брашното и солта, а во друг топлата вода, шеќерот и квасецот. Промешајте, па додадете го маслото. Додадете ја смесата од квасецот во брашното и замесете тесто. Во сад ставете крем сирење, сол, оцет, мелена лута пиперка, лук, бибер и масло. Добро измешајте, па додадете го белото месо исечкано на коцки. Промешајте и пржете во тавче. Расукајте го тестото и употребете кружен калап за да извадите мали пици. Се редат на плех обложен со хартија за печење, се боцкаат со вилушка, па се мачка со масло и се печат во загреана рерна на 200°C околу 3 минути. Потоа премачкајте со кечап, па распоредете го месото и други намирници по желба, како пиперка, маслинки, оригано и малку рендан кашкавал. Се враќаат во рерна на 230°C уште 8 минути да се допечат. Добар апетит!