Потребно:
- 250гр брашно
- 125гр путер
- 1 јајце
- 40мл вода
- 2 кромида
- 250гр пилешко бело месо
- 250гр печурки
- 150гр кашкавал
- 250мл павлака за готвење
- 6-8 шери домати
Подготовка: Месото сварете го и исечете го на коцки. Во брашното извалкајте го смрзнатиот путер и изрендајте го. Додадете го јајцето и малку сол, па водата. Замесете меко тесто. Кромидот исечете го по должина, на полукругови и пропржете го и ставете го некој сад. Потоа во истото тавче пропржете ги и исечканите печурки. Во тавчето ставете хартија за печење па ставете го тестото. Распоредете го и по краевите, па со вилушка притиснете ги. Измешајте го месото со кромидот и ренданиот кашкавал (оставете малку на страна). Врз тестото ставете ја смесата со месото, а одозгора печурките. Потоа наросете со останатиот кашкавал. Со павлаката за готвење се прелијте. Декорирајте со шери доматите. Покријте со фолија, направете мала дупка и ставете да се пече на 180 степени, околу 45-50 минути.