Потребно:
- 500гр тестенини
- 2 конзерви туна
- 200мл сос од домати
- 2 чешниња лук
- Масло
- Сол
Подготовка: Сварете ги избраните тестенини на вообичаениот начин. Не ги мијте тестенините со вода, туку оставете ги во водата во која се вареле. Во тавче ставете го маслото, исечканиот лук, туната од конзерва, доматниот сос и се заедно измешајте и оставете малку да проврие. По една-две минути додадете една црпалка од водата каде се вареле тестенините. Оставете се заедно да се соедини 3-4 минути, па додадете ги претходно сварените тестенини. Оставете неколку минути на среден оган да се соединат состојките. Откако ќе ги сервирате во чинии, врз тестенините може да наросите рендан кашкавал и свеж босилек. Добар апетит!