Потребно:
- 200гр пишкоти
- 250гр марскапоне
- 300мл слатка павлака
- 50гр шеќер во прав
- 200мл црно кафе
- 50мл рум
- Какао
Подготовка: Маскарпонето и шеќерот во прав убаво изматете ги со миксер. Слатката павлака изматете ја во цврст снег крути врвови и полека измешајте ја во маскарпонето. Ставете го кафето и румот во длабока чинија. Подгответе го калапот и на дното ставете пишкоти по малку натопени во кафето. Врз нив распоредете половина од кремот маскарпоне. Наредете го вториот ред натопени пишкоти, премачкајте го остатокот од кремот и измазнете. Посипете со какао во прав и оставете го десертот во фрижидер 4 до 5 часа. Добар апетит!