Потребно:
- 2 печива или кришки тост леб
- 200 гр пилешки гради (филе)
- 4 парчиња кашкавал (гауда или едамер)
- 4 парчиња чадена сланина
- 2 лажици мајонез
- 1 кафена лажичка сенф
- Неколку листови зелена салата
- Малку путер за пржење
Подготовка: Пилешките гради зачинете ги со сол и бибер и пржете ги во тава со малку путер додека не поруменат (4-5 минути од секоја страна). Печивата или тост лебот лесно препечете ги на тава или тостер. Дното на печивото премачкајте го со мешавина од мајонез и сенф, додадете зелена салата, печените пилешки гради, сланината и кашкавалот. Преклопете го сендвичот и печете го на тава или во тостер додека кашкавалот не омекне. Послужете топло со омилениот сос или салата. Добар апетит!