Потребно:
- 6 јајца
- 300гр урда
- 250гр крем сирење
- 1 лажица маслиново масло
- 400гр морков
- 400гр свежи шампињони
- ½ црвен ситно сечкан кромид
- 500гр брокула
- Сол
- Бибер
Подготовка: Во поголем сад или блендер измешјате го крем сирењето, урдата, јајцата и зачините. Добро измешајте и оставете од страна. Во тавче, на маслиново масло 5 минути динствувајте го морковот исечен на ленти. Кога ќе биде готов, тргнете го настрана. Во истата тава 10 минути динствувајте ги печурките и кромидот, да испари течноста. Брокулата сварете ја во солена вода 3-5 минути. Исцедете ја. Рерната загрејте ја на 180 степени.Земете кружен калап за торта и намастете го. На дното ставете ја брокулата и прелијте со течноста со сирење и јајца, потоа кромидот и печурките, па уште еден слој од преливот. На врвот ставете го морковот, па прелијте со остатокот од сместата и печете 45 минути.