Потребно:
- Парче бело пилешко месо
- Еден морков
- Половина китка магдонос или една четвртина целер
- Неколку лажици павлака или маслиново масло
Подготовка: Исечкајте го пилешкото месо на парчиња и ставете го да се вари. По пет до 10 минути додадете го исечканиот морков, магдоносот или целерот. Кога ќе биде сварено, исфрлете ја водата. Сите останатите состојки кои се вареле, заедно со павлаката или маслиновото масло измиксирајте ги.
ДОБРО Е ДА ЗНАЕТЕ: Оваа паштета ја сакаат и бебиња кои штотуку почнале да консумираат месо. На постарите деца може да им додадете и лук, како и ловоров лист во садот во кој сте го вареле месото, а потоа малку посолете. Исто така, за подготовка можете да користите и некој друг дел од пиле.