Потребно:
- 150 гр пилешки гради
- Две лажици путер
- Масло за јадење
- Половина чаша ориз
- Една рака сечкан мешан зеленчук
- Сол
- Црн пипер
- Сув зеленчук
- Мелен црвен пипер
- Оригано
Подготовка: Во тенџере растопете една лажица путер и додадете половина шолја ориз. Попржете малку на средна температура и покријте со вода. Гответе 5-6 минути со постојано додавање вода за оризот секогаш да биде во вода. Додадете малку сув зачин и бибер. Додадете го зеленчукот и оставете да се готви уште 5-6 минути, повторно постојано додавајќи вода за да биде сè секогаш потопено. На малку масло и парче путер пропржете ги маринираните пилешки гради. Кога пилешкото ќе добие убава боја, додадете го оризот, измешајте рамномерно и држете го на оган додека не испари водата. По желба додадете малку доматен концентрат или крем за готвење. Добар апетит!