Потребно:
- 400гр тестенини
- 40мл маслиново масло
- 300гр шампињони
- 1 лажица сув зачин
- 600мл млеко
- 30гр брашно
- 1 лажица сенф
- 120гр кашкавал
- 25гр пармезан
- Сол
- Црн бибер
Подготовка: Тестенините сварете ги во солена вода и исцедете ги. На масло пропржете ги исечканите печурки. Додадете го брашното и промешајте. Полека додавајте го млекото со постојано мешање и варете околу пет минути. Во сосот додадете го сувиот зачин, сенфот, солта, биберот и изренданиот кашкавал и се заедно гответе уште една до две минути за да се згусне сосот. Тестенините ставете ги во огноотпорен сад, прелијте со сосот, наросете од пармезанот и ставете го да се пече во претходно загреана рерна за да се запече. Добар апетит!