Потребно:
- 350гр мелено месо
- 1 кромид
- 150гр сланина
- 3 јајца
- Масло
- Сол
- Бибер
- Мелена црвена пиперка
- 500гр компири
- 200гр кисела павлака
- 50мл млеко
- Магдонос
Подготовка: На масло пропжете половина од сланината исечена на коцки, потоа додадете го исечканиот кромид и динствувајте 8-10 минути. Додадете ги зачините, меленото месо и 1 јајце. Комирот исечете го на тенки кругови и зачинете ги со сол и бибер.Останатите 2 јајца изматете ги со павлаката и млекото во хомогена смеса. Тавче 30х25 цм премачкајте го со масло. На дното наредете го целиот компир и израмнете. Врз нив распоредете ја смесата со месото, а потоа одозгора изматените јајца со павлака и млеко. Остатокот од сланината наросете ја врз целото јадење. Печете на 220 степени, околу 50-60 минути.