Во просек, колку е потребно за жената да остане бремена?

78 пати во 158 дена. Толку пати, во просек, паровите мораат да имаат односи за жената да забремени, од првичната одлука до јасни две цртички на тестот

Во просек, паровите имаат односи 78 пати од моментот кога ќе одлучат да почнат да се обидуваат па се до моментот кога ќе добијат позитивен знак на тестот за бременост. Тие 78 пати се распоредени на 158 дена или околу 6 месеци.

Патот до бременоста не е лесен. Со ова веројатно не би се согласиле оние парови кои за позитивен тест им бил потребен само еден пат, но сепак повеќе се оние кои морале да пробуваат една вистинска мала вечност за успешен резултат.

Овој процес може да биде забавен, но и напорен, стресен, а често и неуспешен. Затоа, додека сте фокусирани на вашето идно бебе, многу е важно да не заборавите и еден на друг

Сепак, мора да постои некаков просек кој треба да ни помогне да го оствариме нашиот петгодишен план, нели? Па, судејќи според последните анкети, не само што има просечна туку и многу прецизна бројка со која ќе се постигнат посакуваните резултати.

78 пати во 158 дена. Толку пати, во просек, паровите мораат да имаат односи за жената да забремени, од првичната одлука до јасни две цртички на тестот. Со други зборови, паровите во просек имаат секс 78 пати од моментот кога ќе решат да почнат да се обидуваат па се до моментот кога ќе добијат позитивен знак на тестот за бременост. Тие 78 пати се распоредени на 158 дена или околу 6 месеци, пишува „Redbookmag“.

Имено, ChannelMum.com, портал за млади родители, одлучил да испита дури 1.194 родители за да дојде до овие резултати. Тие, исто така, дознале дека повеќето парови влегуваат во процесот за обид за забременување и до односи 13 пати месечно. „13 пати? Тоа е одлично!“, веројатно си помисливте. Но, според признанијата на страницата, овој вид на секс по многу нешта се разликува од оној незадолжителниот, а анксиозноста која доаѓа со помислата на бебе го претвора сексот во вистинска обврска за 18 отсто од младите родители.

Останатите 43 отсто чувствувале притисок и страв дека обидот нема да биде успешен. „Овој процес може да биде забавен, но и напорен, стресен, а често и неуспешен. Затоа, додека сте фокусирани на вашето идно бебе, многу е важно да не заборавите и еден на друг“, советува Сиобхан Фригард, основач на порталот.