Потребно:
- 10 пилешки крилца
- 3 лажици брашно
- 1 лажичка лук во прав
- 6 лажици бафало или скара (барбекју) сос
- 2 лажици мед
- 4 лажици путер
- Сол
- Црн пипер
- Мелен црвен пипер
Подготовка: Маринирајте ги пилешките крилца во мешавина од масло, лук, сол и бибер. Печете ги во рерна загреана на 180 степени на решетка. Ставете тавче под решетката. Печете ги крилјата околу еден час, вртејќи повремено. Во тенџере ставете го лутиот сос и медот и загрејте ги на тивок оган, а потоа измешајте го путерот. Гответе додека не се растопи путерот. Испечените крилца измешајте ги со сосот и вратете ги во рерна 3-4 минути за да се карамелизира сосот. Добар апетит!