КАКО ДА ГИ ИСЧИСТИТЕ ДЕТСКИТЕ ЦРТЕЖИ ОД МЕБЕЛОТ: Мајка открива трик, а се што ви е потребно веќе го имате дома

Мајка открила начин кој многу едноставно ги чисти сите детски чкртаници од мебелот во домот.

Малите деца всушност се големи креативци. Хартија и тетратка? Не, тоа не е за нив. Тие многу повеќе сакаат ѕидови и мебел!

Да, не е воопшто лесно да се трча по детето и да се спречува да црта и пишува по ѕидови и мебел, а тоа всушност и многу тешко се чисти.

Една мајка споделила како таа се справува со овој проблем. Нејзиниот совет е да користите детергент за садови. Да, многу е едноставно. Ставете од детегрентот на ткаенината и изрибајте ги детските чкртаници од мебелот. Може да додадете и малку вода за да се запени. Потоа избришете и дамките би требло да ги снема.

Голем  број родители се воодушевиле и потврдиле дека оваа техника им функционира.