РОДИВ МОМЧЕ, А НЕ БЕБЕ: Новороденче тешко 6,5 кг стана вирален хит

„Сакаме да играме игра кој го има најголемото бебе?“, го започнува своето видео корисничката на TikTok @ shans1588, кое собра над 30 милиони прегледи на платформата. „Во 38 недела имав царски рез бидејќи моето бебе тежеше неверојатни 6 500 г и беше долго 60 см“, вели мајката

Џиновското бебе брзо стана вирално и ги освои симпатиите на корисниците на социјалните мрежи

Како одговор на предизвикот на TikTok „Да видиме кој родил најголемо бебе?“, една мајка го споделила своето искуство на раѓање на бебе од 6,5 кг!

„Сакаме да играме игра кој го родил најголемото бебе?“, го започнува своето видео корисничката на TikTok @ shans1588, кој собра над 30 милиони прегледи на платформата. „Во 38 недела имав царски рез бидејќи моето бебе тежеше неверојатни 6 500 г и беше долго 60 см“.

Бебето е родено со царски рез во 38 ГН

„Да, родив момче, а не бебе“, се пошегува мајката, додавајќи дека нејзиниот син морал да помине 11 дена на Одделот за неонатална интензивна нега (NICU), каде што убедливо бил најголемото бебе.

Наведената тежина е далеку над просечната родилна тежина од 3 500 грама. Бебето исто така било подолго од повеќето родени бебиња, бидејќи просечната должина на бебињата е 50 сантиметри.

Во болницата морале да позајмуваат пелени (бр.3) и облека од одделот за педијатрија. Новороденчето си заминало дома во облека за 6-9 месеци

Според неговата мајка, таа во болница не понела ни облека ни пелени во негова големина, па медицинските сестри морале да му донесат пелени бр. 3 од одделот за педијатрија. Кога конечно пристигнал дома, бил облечен во облека наменета за дете од 6 до 9 месеци.

Во меѓувреме, малото момче израснало во „здраво, тврдоглаво и силно 5-годишно дете, кое сака бејзбол, фудбал и Monster Trucks“, изјави гордата мајка во видеото.