ОД УТРОБА ДИРЕКТНО ВО СВЕТ ВО КРИЗА: Новороденче се штити од Covid-19 со визир маска

Фотографијата е направена во болница во Бангкок, непосредно по одлуката на премиерот на Тајланд, кој воведе ноќен полициски час во целата земја

Само што излезе од утробата на мајката, се соочи со свет во криза: новороденче во болница во Бангког за добредојде на овој свет доби штит за лице. Визирот, кој покрива речиси половина од малото тело на бебето, го штити новороденчето од Covid-19, додека лежи во креветче во болницата BNH во главниот град на Тајланд.

Ова доаѓа непосредно откако премиерот на Тајланд воведе ноќен полициски час во целата земја, велејќи дека луѓето треба да се прилагодат за да преживеат, пишува „Дејли мејл“.