РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Брза тава со свинско и зеленчук

Овој пат подгответе го свинското месо на нов начин и променете го секојдневното мени. Зеленчукот на ова месо му дава посебен вкус.

Потребно:

  • 4 париња свинско каре без коска
  • 30гр путер
  • 1 кромид
  • 1 жолта пиперка
  • 1 тиквица
  • 100гр пченка од конзерва
  • 200мл павлака за готвење
  • Сол
  • Црн пипер

Подготовка: Месото исечете го на ленти, па зачинете го со сол и црн пипер. Во тавче на загреаниот путер пржете го месото додека водата што ќе ја испушти месеото не испари. Потоа извадете го месото на страба, а во тавчето додадете го сечканиот кромид, тиквичката исечена на коцки и пиперката, па на средна температура оставете да се динствува 4-5 минути. Потоа додадете ја пченката и зачинете. Повремено мешајќи оставате на оган да уште 3-4 минути, па додадете ја павлаката и оставете да се згусне. Добар апетит!