Светски трендови: Ова се најпопуларните имиња во 2021 година

Иако не сме ни до половина од годината, веќе се објавени годинешните предвидувања за имињата што ќе бидат најпопуларни оваа година

Лијам е најпопуларно име кај момчињата, додека кај девојчињата е Оливија

Иако се уште не сме влегле во втората половина на 2021 година, податоците за популарните имиња пристигнуваат со прилично импресивна стапка, со оглед на тоа што ширум светот се раѓаат навистина огромен број бебиња за само една минута. Затоа Нејмс.орг веќе ги објави годинешните предвидувања за имињата што ќе бидат најпопуларни оваа година.

10 најпопуларни имиња за момчиња:

 • Лијам
 • Ноа
 • Оливер
 • Елија
 • Лукас
 • Џејмс
 • Вилијам
 • Бенџамин
 • Хенри
 • Матео

10 најпопуларни имиња за девојчиња:

 • Оливија
 • Ема
 • Амелија
 • Шарлот
 • Ава
 • Софија
 • Изабела
 • Миа
 • Евелин
 • Харпер