ЌЕ ВИ ГО СТОПАТ СРЦЕТО: Насмеани прематурчиња

Предвремено родените бебиња (оние кои се родени пред 37 гестациска недела) се кревки, ранливи, но истовремено се и големи борци

Не постои ништо поубаво отколку насмевката на бебе, но кога ќе видите слика на прематурче како се смее, е тоа е нешто навистина посебно.

Предвремено родени се оние бебиња кои се родени пред 37 гестациска недела. Се сметаат за послaби, покревки и високо ранливи бебиња кои дошле на овој свет пред да бидат комплетно развиени.

 

 

 

 

Но, овие бебиња се исто така и големи борци. А уште и кога ќе се насмеат, тогаш гарантирано ќе го стопат вашето срце.