МЕЧТАЕТЕ ЗА ТОА НА КОГО ЌЕ ЛИЧИ БЕБЕТО? Овие 8 работи ги наследува исклучиво од татко и ќе ве изненадат

Овие се работите што бебињата ги наследуваат од татковците.

Кога чекате принова не престанувате да мечтаете за тоа како ќе изгледа, на кого ќе ја наследи бојата на очите, усните, носот, како ќе чекори, како ќе зборува… Науката можеби ги знае одговорите на вашите прашања.

Постојат одредени карактеристики кои децата ги наследуваат од таткото, а еве што за тоа вели науката:

Изглед

По прашање на изгледот, детето наследува 60 проценти од гените на таткото, во споредба со 40 проценти на мајката. Тоа значи дека детето може од таткото да наследи некои воочливи каактеристики.

Висина

Физичкиот изглед главно е резултат на татковите гени. Ако таткото е висок, голема е веројатноста дека ќе биде и детето. Децата кои имаат ниски мајки и високи татковци, главно се повисоки.

Дентална структура

Структурата на забите главно се наследува од таткото. Ако таткото има кваитетни, силни заби кои ретко се расипуваат, голема е шансата такви да има и детето.

Прсти

Не е реткост да татковците и децата имаат слични прсти, особено на нозете.

Раце

Ако таткото е деснак, а мајката левак и обратно, детето главно ќе ги наследи карактеристиките на својот татко.

Стил на спиење

Која позиција ќе ја заземе детето при спиење речиси е можно да се каже ако погледнете како спие неговиот татко.

Дупчиња на образите

Заљубени сте во дупчињата што се појавуваат во образите на вашиот партнер кога се смее? Голема е шансата да ги има и детето.

Полни усни

Бебињата често имаат полни усни, кои со тек на времето може да станат потенки. Ова се смета за доминантна карактеристика која што децата ја наследуваат од татковците.