Овие токсични работи добрите родители никогаш не ги прават

Психолозите тврдат дека постојат одредени токсични работи кои можат сериозно да му наштетат на физичкото и психичкото здравје на детето.

Иако родителството на сите им е многу напорно и понекогаш секој родител греши во воспитувањето, психолозите тврдат дека постојат одредени токсични работи кои можат сериозно да му наштетат на физичкото и психичкото здравје на детето и како такви, сите треба да ги избегнуваме.

Како што објаснуваат, во секое дисфункционално семејство може да се забележат слични токсични однесувања и особини на родителите, а само едно од нив е доволно за да предизвика сериозни проблеми. За жал, овие однесувања денес обично доаѓаат во пакет.

Еве кои токсичните работи добрите родители никогаш не ги прават:

  • никогаш не преземаат одговорност
  • ги лажат децата или ја кријат вистината
  • не дозволуваат детето да го изрази своето мислење
  • тие никогаш не ги решаваат конфликтите по мирен пат
  • користат уцени за да го добијат тоа што го сакаат
  • се склони кон агресивно однесување.