Природен чај против пролив

Гастроинтестиналниот систем е систем на рамнотежа, меѓу човекот и цревната флора во која преовладуваат анаеробни бактерии.

Преку акутниот пролив телото се обидува да се ослободи од отрови, бактерии, вируси, односно од нешто страно што влегло во дигестивниот систем. Проливот може да биде особено сериозен кај децата, бидејќи може да дојде до дехидрација. Гастроинтестиналниот систем е систем на рамнотежа, меѓу човекот и цревната флора во која преовладуваат анаеробни бактерии. Ова е чај со кој ќе го спречите проливот кај детето.

Состојки:

  • Лист или корен од бел слез (слузта ја обложува и штити слузнивата на цревата)
  • Камилица (делува противоспалително)
  • Мајчина душица ( делува бактерицидно)
  • Корен од анасон ( против воспаление и надуенсот)
  • Лист од малина или капина (упива токисни и вишок течности)

Подготовка: Од сите состојки земете по 20гр и иситнете ги. Една лажица од оваа мешавина варете една минута во половина литар вода, оставете да отстои пет минути, па процедете. Давајте му на детето преку целиот ден по малку. Овој напиток може да се користи и подолг период.