Промени во бременоста кои ќе ги обожавате

Кога ќе помислите на трудничките симптоми или тегоби, веројатно во текнува на утринските мачнини, хемороиди, болки во грбот и отечени нозе. Но, некои појави кои ги носи бременоста се повеќе од позитивни.

Кога ќе помислите на трудничките симптоми или тегоби, веројатно во текнува на утринските мачнини, хемороиди, болки во грбот и отечени нозе. Но, некои појави кои ги носи бременоста се повеќе од позитивни.

Погуста и сјајна коса

Хормоните одговорни за безброј непријатни симптоми се заслужни и за тоа косата да ви стане погуста и посјајна, а многу идни мајки тврдат дека косата им расте и побрзо од порано.

Поцврсти нокти

Повисокиот крвен притисок и зголеменото ниво на хормони може да го забрзаат растор и на ноктите. За тоа се заслужни и пренаталните витамини.

Поголеми гради

Дури и пред да сте направеле тест за бременост, вашите гради почнале да се менуваат, како би се подготвиле за хранење на бебето. Веројатно станале поболни, а како млечните жлезди ќе се полнат со млеко, ќе станат и поголеми.

Блескава кожа

Кај некои идни мајки, зголемениот волумен на крвта предизвикува црвенило на образите. Лојните жлезди исто така работат прекумерно, и го даваат оној познат труднички сјај. Вистина е дека некои трудници може да добијат акни, но на повеќето, хормоните им ја чистат кожата.