ПРОМЕНИ ВО ПАРТНЕРСКИТЕ ОДНОСИ: 9 работи кои се менуваат по доаѓањето на бебето

Иако по доаѓањето на бебето максимално сте исполнети, се случува родителството да промени многу работи во вашиот партнерски однос.

И двајцата сте воодушевени од присуството на новиот член на семејството, но родителството во вашиот однос ќе донесе одредени промени.

Ова се факти за врските по доаѓањето на бебето во семејството.

  • Не можеш да дочекаш партнерот да се врати дома од работа

Не затоа што очајнички сакаш да го видиш, туку затоа што тоа значи дека можеш да му го предадеш бебето и конечно да отидеш во тоалет.

  • Од полноќ до шест наутро го мразиш својот партнер

Затоа што постојано се будите и го храните бебето, а потоа се обидувате повторно да заспиете додека вашиот партнер мирно спие покрај вас. Понекогаш сериозно се прашувате дали е тоа доволна причина за развод.

  • Тајно следиш колку пелени сменил твојот партнер

Тогаш таа бројка ја извлекуваш во следната караница. Попатно го споменуваш и ноќното хранење и колку време всушност ти должи.

  • Немаш разбирање за својот партнер

Особено кога се жали на тежок ден на работа или кога малку е уморен.

  • Веќе не одите на романтични одмори

Наместо тоа трчате во продавница пред затворање за да купите пелени. И вино.

  • Вашиот сексуален живот е поинаков

На брзина во дневната соба, секогаш носите градник за доење оти градите ти се многу чувствителни. Многу си уморна, но не грижи се, твојот сексуален живот ќе се врати во нормала, кога ќе се чувствуваш подготвено и наспиено.

  • Поради мали работи го сакаш уште повеќе

Некогаш од него си добивала цвеќе и излегување во романтични ресторани. Сега кога сопругот/партнерот ќе влезе во соба кога не бебето треба да му се смени пелена и тоа ќе го направи без збор, ти се чувуваш како да си добила најголем погодок на лотарија.

  • Веќе не поминувате заедничко време како пар

Освен ако не ги сметаш оние 30 секунди кога бебето ќе заспие, а сопругот само што дошол дома. Сето тоа трае до моментот кога на бебето треба да му се смени пелена и ќе се разбуди.

  • Се чувствуваш чудно кога партнерот случајно ќе те нарече “мама“

По ваквите случајности, ти се чини дека вашиот сексуален живот никогаш нема да се опорави.