РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Крцкаво и сочно пилешко како од ресторан

Ако некогаш сте се запрашале како пилешкото во рестораните е секогаш крцкаво однадвор, а сочно одвнатре - тајната е во корнфлексот!

Потребно:

  • 150 гр корнфлекс
  • 1 лажичка пипер во прав
  • ½ лажичка лук во прав
  • ½ лажичка кромид во прав, по желба
  • Сол
  • Црн бибер
  • 500 гр пилешко филе
  • 100 гр брашно
  • 2 јајца
  • 2 лажици млеко

Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Обложете го плехот со хартија за печење и премачкајте со тенок слој маснотија. Во сецко ставете ги корнфлексот и додадете ги сите зачини и малку иситнете ги. Секое пилешко филе истенчете го и зачинете со сол и бибер. Парчињата пилешко валкајте го во брашно, потоа во изматени јајца со млеко и на крај во зачинетиот корнфлекс. Наредете го пилешкото на плехот и печете околу 20 минути додека не добие убава боја. Послужете со помфрит, сос и салата по желба. Добар апетит!