7 РЕЧЕНИЦИ ШТО СЕКОЕ ДЕТЕ ТРЕБА ДА ГИ СЛУШНЕ ОД РОДИТЕЛИТЕ: Поради нив ќе стекне самодоверба, а една е клучна

Родителите имаат голема улога во животот на детето. Овие 17 реченици треба да му ги кажувате на детето за да има самодоверба и да верува во себе.

Воспитувањето од најраната возраст е важно, бидејќи со секојдневните постапки и зборови ние ја градиме личноста на детето. Секој родител сака кога детето ќе порасне да има самодоверба и да верува во себе, а во тоа вие можете многу да помогнете.

Она што родителите му го кажуваат на детето може да има огромно влијание на него. Затоа издвојуваме 17 речници што секое дете треба да ги слушне, за да има поголема самодоверба.

 • Сигурно си горда/а на себе.
 • Ова е тешко, но тебе ти оди одлично.
 • Ти секогаш наоѓаш решение.
 • Секогаш имаш многу идеи.
 • Гледам колку си работливо и вредно.
 • Го направи тоа многу подобро од минатиот пат.
 • Сосема е во ред кога правиме грешки. Од нив учиме.
 • Гледам дека е тешко, ќе бидам тука ако ти е потребна помош.
 • Беше многу комплицирано, а сега стана експерт.
 • Само продолжи да се трудиш како до сега и ќе успееш.
 • Гледам дека уживаш во тоа што го правиш.
 • Твоето мислење е многу важно.
 • Те прифаќам токму такво какво што си.
 • Те гледам.
 • Верувам во тебе.
 • Мојата љубов кон тебе расте секој ден.
 • Те сакам без оглед на се.

Иако сите овие реченици изгледаат обични или секојдневни, важно е детето редовно да ги слуша. Колку и да ни се мали, за нив и нивната самодоверба се многу големи и важни. Затоа е важно постојано да ги кажувате.