ОБЈАВЕНА ЛИСТА НА НАЈПОПУЛАРНИ ДЕТСКИ ИМИЊА ЗА 2022 ГОДИНА: Има неколку кои родителите кај нас ги обожаваат

Листата на најубави светски имиња за 2022 година е објавена, а ќе се изненадите кога ќе прочитате дека дел од нив се популарни и кај нас.

При крајот на секоја година се објавува список со најпопуларни имиња за момчиња и девојчиња во целиот свет. Родителите наоѓаат различни инспирации при изборот на имиња за своите бебиња, а годинава се забележува дека популарноста на имињата инспирирани од реалните емисии, фудбалерите и кралското семејство е зголемена.

Името Оливија беше на прво место во последните шест години, но во 2022 година е тргнато од тронот, а еве кои имиња се избрани за најпопуларни.

ТОП 10 ИМИЊА ЗА ДЕВОЈЧИЊА ВО 2022 ГОДИНА СЕ:

 1. Софија
 2. Лили
 3. Оливија
 4. Исла
 5. Ава
 6. Амелија
 7. Фреја
 8. Ариа
 9. Маја
 10. Ајви

ТОП 10 ИМИЊА ЗА МОМЧИЊА ВО 2022 ГОДИНА СЕ:

 1. Мухамед
 2. Ноа
 3. Тео
 4. Лео
 5. Оливер
 6. Џек
 7. Џорџ
 8. Лука
 9. Итан
 10. Фреди