Поставете му ги на детето овие 23 прашања и дознајте што мисли за вас

Благодарение на овие прашања, може да дознаете навистина неверојатни работи! Нека биде опуштено, дајте му на детето доволно време да одговори, а најдобро е да запишете буквално се што ќе каже.

Секоја мајка сака да знае што се случува во детското главче, а сега со помош на 23 интересни прашања, може да добиете навистина добар увид во тоа како ве гледа вашето дете.

Иако прашањата се чинат неважни, детските одговори може да ве изненадат. Дајте им на децата доволно време да одговорат, а најдобро е да запишете буквално се што ќе кажат.

 • Што мама секогаш ти зборува?
 • Што ја прави мама среќна?
 • Што ја растажува мама?
 • Како мама те смее?
 • Каква била мама кога била дете?
 • Колку е стара мама?
 • Колку е висока мама?
 • Што мама сака најмногу да прави?
 • Што прави мама кога тебе те нема?
 • Кога мама би станала славна, зошто би било тоа?
 • Во што мама е навистина добра?
 • Што не и оди баш добро на мама?

 • Што и е работата на мама?
 • За што си горд на мама?
 • Што мама сака најмногу да јаде?
 • Што ти и мама правите заедно?
 • По што сте ти и мама исти?
 • Да е мама лик од цртан филм, кој би била?
 • По што се разликуваш ти од мама?
 • Како знаеш дека мама те сака?
 • Што мама најмногу сака кај тато?
 • Кое е омилено место на мама?
 • Колку години имала мама кога те родила?