Потребно:
- 4 јајца
- 120гр кајмак (намаз)
- 200гр црно чоколадо (мин. 75%)
- 20-30гр агаве сируп (или дург засладувач)
- 1 лажичка екстракт од ванила
- 2 лажички путер од лешници
- 20гр какао во прав
Подготовка: Истоптете го чоколадото на пареа или во микробранова печка. Одвојте ги белките од жолчките. Изматете цврст снег од белките заедно со агавето или избраниот вештачки засладувач. Изматете ги и жолчките, додадете го стопеното и оладено чоколадо, кајмакот, како и екстрактот од ванила и какаото. Соединете со белките, па додадете го путерот од лешници. Целата смеса ставете ја во калап обложен со хартија за печење и печете на 280 степени, околу 30 минути. Сервирајте со шлаг или сезонско овошје.