Што да правите при ноќните доења?

Со оглед дека ноќните часови тешко се поднесуваат и дека бараат дополнителен напод, ова се неколку предлози што да правите при ноќните подои.

Невозможно е да се побегне од доењето во текот на ноќта. Со оглед дека ноќните часови тешко се поднесуваат и дека бараат дополнителен напод, ова се неколку предлози што да правите при ноќните подои.

Гледајте ТВ

Сериите се идеален начин да останете будни додека доите, правејќи нешто интересно. Изберете актуелна серија по сопствен вкус, и времето на доење брзо ќе помине.

Играјте игри

Чест избор на мајките е играњето игри на телефон или на компјутер. Кој е и да е вашиот избор, внимавајте на тонот, за да не му пречите да бебето и на останатите членови на семејство, оти тие звуци знаат да бидат многу иритирачки.

Социјални мрежи

Иако нема да има многу нови информации или многу лица кои се вклучени на мрежа, можеби сурфајќи на интернет во тие моменти ќе најдете интересни содржини и информации кои ќе ви бидат од корист.