КОЈ Е НАЈДОБРИОТ НАЧИН ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ИМУНИТЕТОТ НА ДЕЦАТА: Овие 10 намирници се богати со витамини

Со сервирање на овие намирници богати со витамини можеме природно да го зајакнеме имунолошкиот систем на нашето дете и да го зачуваме неговото здравје во текот на целата година

Педијатрите објаснуваат дека постојат одредени намирници кои помагаат во зајакнувањето на имунолошкиот систем на секое дете

Децата кои посетуваат колектив или тек го градат својот имунитет често се болни, што може да ги загрижи родителите. Иако ова е многу честа појава низ која мора да помине секое малечко, сепак постои решение. Имено, педијатрите објаснуваат дека постојат одредени намирници кои помагаат во зајакнувањето на имунолошкиот систем на секое дете.

Како што донесува „Super Healthy Kids“, со сервирање на овие намирници богати со витамини на нашето дете можеме природно да го зајакнеме неговиот имунолошки систем и да го зачуваме неговото здравје во текот на целата година. Ова се намирници богати со витамини за кои е докажано дека го зајакнуваат имунитетот на децата:

  • бадеми,
  • бобинки,
  • јогурт,
  • лосос,
  • јајца,
  • брокула,
  • спанаќ,
  • сладок компир,
  • семиња,
  • овесна каша.