Краток водич за прво потрижување на детето и тоа без стрес!

Запомнете дека треба да имате трпение со детето. Шишањето е нужно, и иако на почетокот можеби ќе има и плачење, ако ги следите овие чекори и ова искуство го направите забавно, нема да имате никаков проблем.

Искуствата на фризерите кои работат со деца, говорат дека подготовката е клучот за прво шишање на детето без стрес. Ова се пет совети како првата посета на фризењр мине спокојно и за детето, и за вас.

Истражете

Изберете салон со искусен фризер, кој веќе претходно потстрижувал деца. Најдобро е тоа да прашате други родители и какво е нивното искуство.

Погодете го вистинското време

Изборот во кое време ќе го потстрижувате детето е многу важно. Ако детето е уморно и гладно, тоа ќе биде искуство, стресно и за него и за сите вклучени во таа работа. Најдобро време е околу 10 часот наутро, кога децата се во своето најдобро издание.

Позитивно искуство

Важно е детето да сака да оди на шишање, па затоа потрудете се тоа да биде забавно искуство. Земете ја неговата омилена играчка, а можеби и само ќе побара да го направи тоа. Оставете го да му ја покаже на фризерот и да создаде комуникација со него. Првото искуство е најважно. Затоа навикнете го детето на салонот каде ќе го шишате.

Бидете реални

Ако вашето дете е енергично и не е вешто во седење на едно место, не се форсирајте да го потстрижите кај професионалец. Наместо тоа, додека не порасне доволно за да разбере, одберете стил на неговата косичка која сами ќе ја одржувате.

Рутина

Важно е да се обидете да го носите кај ист фризер, оти тоа ќе помогне да изгради доверба и близина. Ако редовно одите на шишање на исто место, детето со тек на време ќе ги засака одењата на фризер како и вие.

Запомнете дека треба да имате трпение со детето. Шишањето е нужно, и иако на почетокот можеби ќе има и плачење, ако ги следите овие чекори и ова искуство го направите забавно, нема да имате никаков проблем.