Пет совети за прво летување со бебе

Доколку оваа година прв пат одите на летување со бебе, треба добро да се подгоотвите, а еве и како.

Колку возбудливо и да звучи, прв летување со бебе може да биде и тоа како напорно и стресно. За летувањето да помине што побезболно, послушајте ги следниве совети.

 

  • Клучен е добриот план. На хартија запишете ги сите неопходни работи кои не смеете да ги заборавите, како што се документи, пари, пелени, шишиња, облека и се останато што е неопходно за бебето.
  • Најдобро е, ако одите на подалечна дестинација, како превозно средство да одберете авион.
  • Пред тргнување на пат, посоветувајте се со педијатарот кои лекови треба да ги понесете во патната аптека, како што лекови против дијареа, повраќање, температура и алергија.

  • Добро истражете го местото на кое одите и дали е погодно за семејство, како бебето би можело да спие кога му е време.
  • Посоветувајте со педијатарот и на кој начин да подготвите кашички ако бебето веќе почнало да ги јаде. Ако се уште само цициа, имате еден проблем помалку.

За крај, немојте многу да се грижите. Бебињата се поотпорни отколку што мислиме,а и вам секако дека ви е потребен одмор. Пва ќе биде единствено искуство за целото семејство и искористете го максимално. Среќен пат!