Правилна нега на лицето во бременоста

За време на бременоста промените во организмот и хормонската нерамнотежа може да предизвикаат разни промени на лицето и затоа е важно да се обрне внимание на соодветна нега.

За да го одржите својот изглед во најдобра можна состојба мора да обрнете внимание на тоа како ја негувате кожата. Доколку сте задоволни од препаратите кои веќе ги користите, сепак проверете го нивниот состав, бидејќи може да содржат одредени супстанци кои не се погодни за трудни жени.
Доколку вообичаено имате масна кожа може да дојде до засилено лачење на лимфните жлезди, појава на акни или мозолчиња и хиперпигментација. Доколку вашата кожа е сува, може да се појави и црвенило.

Сонот од осум часа е идеален, за организмот во текот на ноќта да се регенерира, а истовремено добриот сон ќе спречи појава на подочници, надуеност на лицето и уморен изглед на кожата.

Без разлика на сите препарати кои ги корирстите за надворешна нега на кожата, потребно е во потребно е во организмот да внесувате и доволна количина на вода и така кожата ќе остане хидрирана.

За чистење на кожата најдобро е во бременоста да користите клаби препарати на билна основа. Одберете соодветни препарати за вашиот тип на кожа кои превентивно ќе делуваат на појавата на акни и црвенило.