
Потребно:
- 200 гр млечна чоколада
- 75 гр путер од кикирики (за темниот дел)
- 200 гр бело чоколадо
- 150 гр путер од кикирики (за светлиот дел)
Подготовка: На пареа растопете ја млечната чоколада и измешајте ја со путерот од кикирики. На пареа растопете го белото чоколадо и измешајте го путерот од кикирики. Земете силиконски калап (подоцна ќе биде полесно да се извади колачот). Прво истурете половина од темната смеса – ставете ја во замрзнувач половина час. Темната смеса прелијте ја со белата смеса – ставете во замрзнувач половина час. Другата половина од темната смеса прелијте ја врз белата смеса – ставете ја во замрзнувач половина час и потоа префрлете го колачот во фрижидер. По желба, бајадерата исчете ја на коцки или правоаголници. Добар апетит!