РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Домашен сладолед за совршено освежување

Најголем проблем кај домашниот сладолед се ледените кристали, но со овој едноставен рецепт може да подготвите совршено студен десерт.

Потребно:

  • 500мл слатка павлака
  • 1 конзерва кондензирано млеко
  • 1 лажичка екстракт од ванила

Подготовка: Истурете ја слатката павлака во поголем сад и додадете го кондензираното млеко. Додадете една лажичка екстракт од ванила и мешајте додека смесата не се изедначи и соедини. Истурете ја смесата во сад за слоадолед. Покријте и ставете во замрзнувач минимум 4 часа или преку ноќ. Пред сервирање, оставете го сладоледот да се растопи малку на собна температура за да биде помек и кремаст. Добар апетит!