РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Лесно рижото со пилешко

Ако сакате брз и вкусен оброк, а кој не треба долго да го подготвувате, ова рижото со пилешко во сос, освен по одличен вкус, вредни и поради едноставната подготовка.

Потребно:

  • 400 гр пилешко филе
  • 200 гр печурки
  • 300 мл крем за готвење
  • 1 кесичка супа од печурки
  • Масло
  • Сол
  • Магдонос

Подготовка: Исечете го пилешкото на тенки парчиња, извалкајте ги во правот  супа, ставете го во огноотпорен сад и ставете малку масло од одозгора. Остатокот од прашокот за супа измешајте го во кремот за готвење и прелијте го врз месото. Посипете го со поголеми сецкани печурки. Печете во претходно загреана рерна на 180-200 степени околу 45 минути. Оризот се згответе го посебно и потоа измешајте со пилешкото во сос. Добар апетит!