ЈА КРЕВА ГЛАВАТА И ЛАЗИ: Новороденче има три дена, а се однесува како да е старо три месеци

Медицинските сестри и мајките објаснија дека најчесто биле сведоци на такви рефлекси, а нивните деца ги правеле истите работи, бидејќи движењата биле за барање утеха и храна

Бебешките пресвртници може да бидат нешто што ги оптеретува родителите. Особено кога сфаќаат дека достигнувањето на тие пресвртници некои го гледаат како натпреварувачки спорт. Една мајка оваа недела ја објави првата пресвртница на своето дете… – која била достигната на три дена старост.

Да, добро прочитавте. Три дена.

„Таа ја крева главата, лази и зборува“, споделува гордата мајка во видеото што е видено 41 милион пати.

Во очигледно нов профил на TikTok, мајката Саманта Елизабет сподели снимка од нејзиното новороденче, Нила Дејс, на која напиша: „Сè уште не можам да верувам дека ова се случи“. Текстот на екранот гласи: „ПОВ: Твојата ќерка има три дена и ја крева главата, лази и зборува“.

Несомнено, малото бебе е во движење – и тоа е неверојатно за гледање.

„Каков тип на бебе е тоа?

Видеото има огромни 41 милион прегледи и 55 илјади коментари. Многу гледачи беа целосно воодушевени од она што го видоа и напишаа коментари за поддршка.

Некои беа загрижени за бебето, пишувајќи: „Покажи им на лекарите, нешто може да не е во ред“ и „Каков тип на бебе е тоа?“, а други велат дека „пандемиските бебиња се направени поинаку“.

Но, многу од коментарите укажуваат на основна, вообичаена причина за извонредната снимка: рефлекси на новороденче.

Медицинските сестри и мајките објаснија дека најчесто биле сведоци на такви рефлекси, а нивните деца ги правеле истите работи, бидејќи движењата биле за барање утеха и храна.

„Јас сум бабица, можам да потврдам дека нема ништо лошо, ова е природно“, напиша една од нив.

Една мајка додала: „Како никој не го знае ова? Секое од моите бебиња го правеше ова“, додека друг додал: „Мојот син го направи токму тоа еден ден откако се роди во 1997 година. Докторот едноставно рече: „Среќно со Херкулес!“

И да, имаше многу кои скокнаа за да споделат приказни за нивните „напредни“ бебиња кои рано ги достигнале пресвртниците.