Мајка споделува трик како бебето да ја преспие цела ноќ, без будење

Нејзината објава се споделува на Фејсбук и многу родители велат дека идејата им помогнала.

Родителите ќе направат се за нивните бебиња навечер да заспијат и да ја преспијат цела ноќ, без будење. Затоа трикот на мајката Лора Герсон стана вирален. Таа во Фејсбук групата The Motherload открила како успеала да и помогне на ќерка си Амелија сама да се смири.

„Откако е родена, Амелија постојано се будеше кога цуцлата ќе и испаднеше од уста. На крајот ќе плачеше, барајќи ја. Откако има 3 месеци, во ставам во нејзиното креветче и расфрлам десетина цуцли околу неа. На тој начин многу е поголема веројатноста да најде цуцла која ќе ја стави во уста. Во 99 проценти од случаите, пипка наоколу, наоѓа цуцла, ја става во уста и продолжува да спие. Не морам да ја смирувам веќе осум месеци “, напиша Герсон, а пренесува порталот Parents.

Нејзината објава се споделува на Фејсбук и многу родители велат дека идејата им помогнала.