РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Лиснати полжавчиња

Викенд предлог за вкусен појадок или вечера, кој брзо и едноставно се подготвува. 

Потребно:

  • 1 кг лиснато тесто (одмрзнато во фрижидер)
  • 2 лажици сенф
  • 200гр шунка
  • 200гр кашкавал

Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Ставете хартија за печење на тавата. Развлечете ги таблите готово лиснато тесто и премачкајте ги со сенф. Наредете ги шунката и кашкавалот на намачканото тесто. Виткајте го тестото во ролна, така што по првото, веднаш ќе продолжите на следното за да направите голема ролна. Исечете на oсум парчиња. Ставете ги во тавата. Печете 30 минути, додека не заруменат, а потоа наросете ги со сирењето, па печете уште 5 минути. Испечените ролнички извадете ги од рерна и оставете да отстојат неколку минути пред да ги послужите.